Sabtu, 14 April 2012

Peluang itu REZEKI

Ramai yg tertanya pd diri..kalau aku tak rebut peluang ni dulu..tentu aku xkan jadi seperti hari ini...xkan berada ditahap yg membanggakan..Tahukah anda peluang yg datang tidak kira peluang utk menceburi bidang perniagaan,dapat pekerjaan yg menarik,memiliki suami yg baik dan soleh,anak2 yg comel,kesihatan yg baik dan pelbagai lagi.
Semua itu peluang yg Allah telah cipta utk kita.Cuma kita..tanya pada diri kita..adakah peluang yg baik selama ini kita ambil dan lakukan dgn betul2..dgn tekad yg betul..jaga dgn betul..
Peluang tidak akan datang berkali2 dlm bentuk yg sama..Ia sentiasa berubah2..Semente itulah kita tidak boleh menunggu...
Nampak saja peluang terus ambil..jadi seorang yg OPTIMIS...

Begitu juga bila KIB memperkenalkan peluang perniagaan yg baik serta kurang berisiko ini kepada anda.Tahukah anda sekarang kita sedang mula mengalami musim itu..musim apa..???
Pernahkah anda mendengar kisah Nabi Yusuf..sedikit perkongsian..

Kisah Nabi Yusuf-7 tahun subur 7 tahun kemarau

Bacalah isi cerita ini dalam Al-Quran surah "Yusuf" ayat 43 sehingga ayat 53 :~

"43.~ Raja berkata {kepada orang-orang terkemuka dari kaumnya}: "Sesungguhnya aku bermimpi melihat tujuh ekor sapi betina yang kurus-kurus dan tujuh butir {gandum} yang hijau dan tujuh butir lainnya yang kering. Hai orang-orang yang terkemuka, terangkanlah kepadaku tentang takbir mimpiku itu, jika kamu dapat menakbirkan mimpi." 44.~ mereka menjawab: "{Itu} adalah mimpi-mimpi yang kosong dan kami sesekali tidak tahu menakbirkan mimpi". 45.~ Dan berkatalah orang yang selamat di antara mereka berdua dan teringat {kepada Yusuf} sesudah beberapa waktu lamanya; "Aku akan memberitakan kepadamu tentang {orang yang pandai} menakbirkan mimpi itu, maka utuslah aku {kepadanya} ". 46.~ {Setelah pelayan itu berjumpa dengan Yusuf ia berseru}: " Yusuf, hai orang yang sangat dapat dipercaya, terangkanlah kepada kami tentang tujuh ekor sapi yang gemuk-gemuk yang dimakan oleh tujuh ekor sapi betina yang kurus-kurus dan tujuh butir {gandum} yang hijau dan {tujuh} lainnya yang kering agar aku kembali kepada orang-orang itu, agar mereka mengetahuinya". 47.~ Yusuf berkata: "Supaya kamu bertanam tujuh tahun {lamanya} sebagaimana biasa maka apa yang kamu tuai hendaklah kamu biarkan di butirnya kecuali sedikit untuk kamu makan. 48.~ Kemudian sesudah itu akan datang tujuh tahun yang amat sulit, yang menghabiskan apa yang kamu simpan untuk menghadapinya {tahun sulit} kecuali sedikit dari {benih gandum} yang kamu simpan. 49.~ Kemudian setelah itu akan datang tahun yang padanya manusia diberi hujan {dengan cukup} dan di masa mereka memeras anggur". 50.~ Raja berkata: "Bawalah dia kepadaku". Maka tatakala utusan itu datang kepada Yusuf, berkatalah Yusuf: "Kembalilah kepada tuanmu dan tanyakanlah kepadanya bagaimana halnya wanita-wanita yang telah melukai tangannya. Sesungguhnya Tuhanku, Maha Mengetahui tipu daya mereka". 51.~ Raja berkata: "{kepada wanita-wanita itu}, Bagaimana keadaan kamu ketika kamu menggoda Yusuf untuk menundukkan dirinya {kepadamu}?" mereka berkata: "Maha sempurnalah Allah, kami tidak mengetahui sesuatu keburukkan daripadanya". Berkata {Zulaikha} isteri Al-Aziz: "Sekarang jelaslah kebenaran itu, akulah yang menggodanya untuk menundukkan dirinya {kepadaku} dan sesungguhnya dia termasuk orang-orang yang benar". 52.~ Yusuf berkata: "Yang demikian itu agar dia {Al-Aziz} mengetahui bahwa sesungguhnya aku tidak berkhianat kepadanya di belakangnya, dan bahwasanya Allah tidak meredhai tipu daya orang-orang yang berkhianat. 53.~ dan aku tidak membebaskan diriku {dari kesalahan}, karena sesungguhnya nafsu itu selalu menyuruh kepada kejahatan, kecuali nafsu yang diberi rahmat oleh Tuhanku. Sesungguhnya Tuhanku Maha Pengampun lagi Maha Penyayang". {Yusuf : 43~53}


Haruskah kita terus tunggu dan menunggu tanpa berani bermula dan bertindak.Mulakan tindakan anda hari ini..Tahukah anda MULTILEVEL MARKETING adalah perniagaan.

9/10 REZEKI ADALAH DARI PERNIAGAAN.

Masih belum terlambat utk bermula..
Mahu dgn tidak sahaja..Booked appointment dgn KIB..
Promosi mulakan bisnes bermodalkan RM 1k hampir berakhir 30 April ini..Ayuh cepat..Hubungi KIB 012-3171593

 

*****
Kita melihat orang-orang disekeliling kita, ada yang memilih untuk menjadi seperti ini, ada yang memilih untuk menjadi seperti itu.. Walaupun mereka ada KUASA untuk memilih, tetapi pilihan mereka barangkali berlawanan dengan apa yang kita rasakan betul, kerana bagi mereka, pilihan mereka itulah yang betul..

Kita tidak boleh menarik hati yang gelap kepada yang terang. Kalaupun disuluh mereka ke jalan yang benar tetapi mereka masih mengatakan pilihan merekalah yang benar, apalah daya kita..? Merekalah yang perlu memikirkan apakah pilihan mereka itu betul dan tepat..

Maka beruntunglah bagi mereka yang dapat melihat kebenaran lalu memilih untuk berada di dalam kebenaran itu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan